Privacy verklaring

Logopediepraktijk Oud-Beijerland hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy verklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Logopediepraktijk Oud-Beijerland houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze privacy verklaring;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Logopediepraktijk Oud-Beijerland zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacy verklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten

Persoonsgegevens van patiënten worden door Logopediepraktijk Oud-Beijerland verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden
  • Uitvoering geven aan de desbetreffende gewenste logopedische behandeling

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • -De overeengekomen behandelovereenkomst;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) zal Logopediepraktijk Oud-Beijerland de volgende (bijzondere) persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adres
  • Postcode
  • Plaats
  • Provincie
  • Land
  • (Zakelijk) Telefoonnummer;
  • (Zakelijk) E-mailadres;
  • Gegevens van de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger
  • Werkzaam bij organisatie/school/peuterspeelzaal/kinderdagverblijf
  • Huisarts
  • Verwijzer
  • Relevante gegevens over de gezondheid
  • Zorgverzekeraar/zorgverzekeringsgegevens
  • BSN-nummer

Uw persoonsgegevens worden door Logopediepraktijk Oud-Beijerland opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de volgende periode:

  • -Gedurende de looptijd van de behandeling
  • -Daarna in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar
  • -Daarna in het cliëntenarchief voor minimaal 15 jaar.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hieronder beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van onze website en e-mail, internetomgeving;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;
  • Het voeren van de cliëntadministratie binnen het administratieprogramma Incura;
  • Overleg en afstemming logopedische behandeling

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Logopediepraktijk Oud-Beijerland bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens Logopediepraktijk Oud-Beijerland van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze logopedisten zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan heeft u altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van onze privacy verklaring nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Logopediepraktijk Oud-Beijerland

Van Goyenstraat 16

3262 VK Oud-Beijerland

info@logopedieoudbeijerland.nl

0186-625312



Geïnteresseerd?

Neem contact op met Logopediepraktijk Oud-Beijerland voor meer informatie over de mogelijkheden!

Neem contact op

Onze gegevens

Van Goyenstraat 16
3262 VK Oud-Beijerland
T 0186-625312
E info@logopedieoudbeijerland.nl
Privacyverklaring

Logopediepraktijk Oud-Beijerland

In de praktijk worden volwassenen en kinderen behandeld met stem-, spraak- en/of taalproblemen of met problemen op het gebied van adem, gehoor en/of eten en drinken.